¿Cómo vivimos sabiendo que un día dejaremos de estar vivos? Un eclipse total como metáfora, como anticipo, como ensayo de un destino insalvable: el final de nuestros días.
Una propuesta que impregna de humor el ritual, que mezcla lo transcendental con lo cotidiano y que parte de lo íntimo y personal hacia lo social.
Un canto a la inmensidad. Un ejercicio escénico que intenta relativizar la vida, para vivir quizás con más consciencia el minúsculo instante que supone nuestra existencia en toda la historia de la humanidad.
SINOPSIS
El aire se vuelve frío y el cielo empieza a oscurecerse. Dicen que algunos perros aúllan y que las abejas se amontonan colapsando la entrada de sus colmenas. Algunos pájaros vuelan confusos. El tiempo se para. Todo está en silencio. Todo es oscuro. Todo suspendido… sin saber qué ocurrirá… con la sensación de que podríamos permanecer siempre en esta noche infinita… Pero unos segundos más tarde, quizás unos minutos, o podrían ser años, generaciones, milenios o eones de existencia, el día llega de nuevo. Una profunda emoción nos invade y sentimos el privilegio de haber sido testigos de un hecho incomprensible. Hemos asistido al ensayo general de un posible final.
Pont Flotant vuelve a enredarse en los hilos de la memoria para cuestionarse cómo gestionamos, cómo reaccionamos, cómo educamos, cómo nos preparamos ante un hecho inevitable e irreversible como es la muerte. En definitiva, ¿cómo vivimos sabiendo que un día dejaremos de estar vivos?
____
¿Com vivim sabent que un dia deixarem d’estar vius? Un eclipsi total com a metàfora, com a anticip, com a assaig d’un destí insalvable: el final dels nostres dies.
Una proposta que impregna d’humor el ritual, que mescla allò transcendental amb allò quotidià i que parteix d’allò íntim i personal cap a allò social.
Un cant a la inmensitat. Un exercici escènic que intenta relativitzar la vida, per viure potser amb més consciència eixe minúscul instant que suposa la nostra existència en tota la història de la humanitat.
SINOPSI
L’aire es torna fred i el cel comença a enfosquir-se. Diuen que alguns gossos udolen i que les abelles s’amunteguen col·lapsant l’entrada dels seus ruscos. Alguns pardals volen confusos. El temps es para. Tot està en silenci. Tot és fosc. Tot suspés… sense saber què ocorrerà… amb la sensació de què podríem romandre sempre en aquesta nit infinita… Però uns segons més tard, potser uns minuts, o podrien ser anys, generacions, mil·lennis o eons d’existència, el dia arriba de nou. Una profunda emoció ens envaeix i sentim el privilegi d’haver sigut testimonis d’un fet incomprensible. Hem assistit a l’assaig general d’un possible final.
El pas del temps ha sigut sempre un tema transversal en la dramatúrgia de la companyia. En aquest treball, Pont Flotant intenta acostar-se a un tema tan delicat, complex, misteriós i ple de tabús com és la mort, per a tractar de reflexionar sobre com gestionem, com reaccionem, com eduquem, com ens preparem… enfront d’aquest fet inevitable i irreversible. En definitiva, com vivim sabent que un dia deixarem d’estar vius
___
FITXA ARTÍSTICA
Dramaturgia i direcció:
Àlex Cantó, Joan Collado, Jesús Muñoz, Pau Pons (Pont Flotant)
Interpretació:
Àlex Cantó i Jesús Muñoz
Disseny d’escenografia:
Joan Collado
Disseny d’il·luminació:
Marc Gonzalo (AII)
Disseny sonor
Adolfo García
Espai escènic i vestuari:
Pont Flotant
Assessor artístic:
Fermín Jiménez
Realització d’escenografia:
Los Reyes del Mambo
Disseny gràfic:
Joan Collado
Maquinària i regidoria:
Yolanda García i Santi Montón
Tècnics en gira:
Juan Serra, Javi Vega, Josep Ferrer
Coordinació tècnica
Juan Serra
Fotografia:
Nerea Coll
Vídeo promocional:
Nacho Carrascosa
Distribució:
Inma Expósito i Rafa Jordán. Pro21 Gestió.
Agraïments:
Berta M. Pérez, Eulogi Osset, Xavier Serrano, Javi Vela, Roser i Rafel.
Col·laboren:
Institut Valencià de Cultura
Ajuntament de València.
INAEM
Teatre Carmen Valero de Silla
És una producció de Pont Flotant i Rambleta